Askolan sähköaseman perusparannus lisää sähkön toimitusvarmuutta

05.10.2015

Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n Askolan Tiilääntiellä sijaitsevan sähköaseman perusparannus on valmistunut ja uusi asema on otettu käyttöön. 1970-luvun alussa rakennetun sähköaseman remontissa uusittiin koko 20 kV kytkinlaitos. Investointi oli suuruudeltaan noin 0,5 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson Sähköverkko on investoinut Askolan ja lähiympäristön sähkön toimitusvarmuuden parantamiseen jo usean vuoden ajan. Ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2012 rakennettiin Monninkylään täysin uusi sähköasema sekä sitä syöttävä 110 kV voimajohto. Lisäksi rakennettiin maakaapelia 6,5 kilometriä. Askolan alueella maakaapeloitiin sähköverkkoa vuosina 2012–2013 noin 9 kilometriä ja tänä vuonna kaapelointi on jatkunut Monninkylän alueella.

̶  Askolan sähköaseman nyt valmistunut perusparannus, aiemmat investoinnit ja tulevina vuosina jatkuva maakaapelointi parantavat merkittävästi sähkönjakelun varmuutta alueen asukkaille ja yrityksille, sanoo sähköaseman projektista vastannut Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n käyttökeskusvastaava Hannu Lindfors.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttökeskusvastaava Hannu Lindfors, 040 8600 522

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Kymenlaakson Sähkö Oy:n tytäryhtiö. Verkkoyhtiön jakelualueella on yli 150 000 asukasta ja sähköverkon pituus on noin 13 000 kilometriä. Yhtiö panostaa sähköverkkonsa jatkuvaan kehittämiseen varmistaakseen luotettavan energiatoimituksen asiakkaille.