Videokilpailun säännöt

Osallistumisoikeus

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Kymenlaakson Sähkö Oy:n toiminta-alueen/omistajakuntien 5. ja 6. luokkalaiset yksi video/luokka. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista.

Omistajakunnat ja -kaupungit ovat Hamina, Hollola, Kouvola, Lapinjärvi, Loviisa, Luumäki, Myrskylä, Orimattila, Pukkila ja Virolahti. Verkkoalueemme ulottuu neljän maakunnan alueelle -Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalaan, Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen.

Sähkön siirto kartta

Aikataulu

Kilpailuaika 24.8.–25.9.2020. 

Ohjeet videolle

Käsikirjoittakaa ja kuvatkaa video, jonka pituus on enintään 3–5 minuuttia. Kerronta ja toteutustapa ovat vapaat, kunhan video liittyy energiansäästöön ja hiilikuorman vähentämiseen. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista kuvauskustannuksista sekä siitä, että videon kuvaukseen ja julkaisuun liittyvät luvat ovat kunnossa: videossa esiintyviltä henkilöiltä tulee olla kuvaamiseen lupa, alaikäisiltä lupa vanhemmilta/huoltajilta. Videon tulee noudattaa Suomen lakia, YouTuben ja muiden yleisten sosiaalisen median kanavien yhteisösääntöjä sekä olla hyvän maun mukainen ja sen tulee olla aiemmin julkaisematon.

Käyttöoikeudet

Kilpailuun lähetettyjen videoiden tekijänoikeudet säilyvät videon tekijöillä. KSOY:lle siirtyy käyttöoikeus esittää kilpailuun osallistuneet videot sen omilla kanavilla, viestinnässä ja markkinoinnissa.

Videoiden toimitus ja kilpailun eteneminen

Taltioikaa työ mp4-luettavaan muotoon. Ladatkaa video YouTubeen piilotettuna ja toimittakaa linkki viestinta@ksoy.fi. Kertokaa samalla, mihin palkintostipendi aiottaisiin käyttää. Esivalintaraati valitsee videoista kolme (3) parasta. Nämä pyydetään toimittamaan KSOY:lle erikseen ja videot julkaistaan KSOY:n nettisivuilla Energiansäästöviikolla 5.–11.10.2020, jonka aikana yleisö äänestää voittajan. Yleisöäänestystä markkinoidaan KSOY:n viestintäkanavien kautta.

Palkitseminen ja palkinnot

Voittajavideo julkaistaan ksoy.fi -verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla Energiansäästöviikon jälkeen maanantaina 12.10.2020. Voittajaluokka saa palkinnoksi 2 000 euron arvoisen stipendin. Kaksi muuta kolmen parhaan joukkoon päässyttä luokkaa palkitaan lohdutuspalkinnoin.