Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Vuosikertomus 2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä seurannut Euroopan energiakriisi hallitsivat yhteiskunnallista keskustelua ja mediatilaa kuluneen vuoden aikana.

Suomessa energiakriisi näkyi ennätyskorkeina sähkön ja maakaasun hintoina. Myös KSOY:lle vuosi oli vaikea. Sähkönmyynnissä jouduttiin tekemään poikkeuksellisia ratkaisuja, kun sähköä myytiin asiakkaille huomattavasti alle hankintakustannusten. Kriisillä oli vaikutuksia myös verkkoliiketoimintaan, kun rakentamiskustannukset nousivat merkittävästi. Olkiluoto 3-ydinvoimalaitoksen käynnistymisen viivästymisellä ja sähkön hankintahintojen nousulla oli suuri vaikutus yhtiön tulokseen. Asiakaspalvelumme onnistui paineisessa tilanteessa jälleen erinomaisesti.

Liikevaihto

196 M€

Liiketulos

-0,8 M€

Sähköntuotannon energialähdejakauma 2022

Toimitusjohtajan katsaus

Vuosi 2022 oli yhtiölle taloudellisesti vaikea, mutta samalla toimintaympäristössä näkyi jo merkkejä positiivisista muutoksista.

Lue lisää

Liiketoiminta

Energiakriisillä oli vaikutuksia sekä verkko- että energialiiketoimintaan. Yhtiön asiakaspalvelu onnistui ruuhkaisessa ja paineisessa tilanteessa jälleen erinomaisesti.

Lue lisää

Vastuullisuus

Perustan hyvinvoinnille luo luotettava, kilpailukykyinen, ympäristöystävällinen ja vuorovaikutteinen energia.

Lue lisää

Henkilöstö

Henkilöstön määrä pysyi vakaana ja sairauspoissaolojen määrä väheni entisestään. Henkilöstön osaamista ja jaksamista vahvistettiin yhteisillä koulutus- ja virkistystapahtumilla.

Lue lisää

Hallituksen toimintakertomus

Siirry tästä hallituksen toimintakertomukseen

Lataa pdf

Tilinpäätös

Siirry tästä vuoden 2022 tilinpäätöstietoihin

Lataa pdf

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki