Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Vastuulliset työtehtävät motivoivat ja mielikuva työelämästä on selkiytynyt kesätöiden aikana

Julkaistu 16.7.2020

Kymenlaakson Sähkö ja Sähköverkko palkkasivat kesäksi 2020 kolme kesätyöntekijää. Koronapandemialla ei ollut vaikutusta kesätyöntekijöiden määrään tai heille suunniteltuihin työtehtäviin. Osalle kesätyöntekijöistä tästä jaksosta muotoutui kuitenkin samalla ensimmäinen etätyökokemus. Myös tämä haastattelu toteutettiin etänä, kuinkas muuten.

Kymenlaakson Sähköverkolle kesätöitä tekevät Juha Pölönen ja Tomi Rissanen kertovat, että etätyö on ollut opettavainen, erilainen ja mukavakin kokemus. Laitteet ja ohjelmistot ovat toimineet moitteettomasti myös kotoa käsin. Juhan mukaan etätöistä jää negatiiviselle puolelle ainoastaan small talk -juttujen ja työkavereiden päivittäisen tapaamisen puuttuminen. – Teams on ollut ahkerassa käytössä ja kaikkiin kysymyksiini olen saanut nopeasti vastauksia, sanoo Juha. Tomilla työmatkaan olisi kulunut päivittäin suhteellisen pitkä aika, joten ajomatkan poisjäänti etätyön vuoksi on ollut ihan positiivinen asia. Molemmat ehtivät vielä myös toimistolle töihin elokuun alusta lähtien. Juha ja Tomi opiskelevat LUT-yliopistossa.

Tomas Tulkki työskentelee kesän KSOY:n taloushallinnon tehtävissä, ja on tehnyt töitä koko ajan Elimäen toimipisteessä. Tomas opiskelee Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Hänen mukaansa on ollut silmiä avartavaa päästä mukaan taloushallinnon käytännön työtehtäviin. – Minulle osoitetut tehtävät ovat olleet monipuolisia ja töitä on riittänyt mukavasti.

Tomi Rissanen kertoo, ettei ole aiemmin tehnyt vastaavanlaisia eikä yhtä vastuullisia tehtäviä, kuin nyt sähköverkkoyhtiön palkkalistoilla. Hän on mielestään oppinut paljon uutta ja päässyt hyödyntämään opintojaan työtehtävissä. – Kesän työjaksolla voi hyvinkin olla vaikutusta myös siihen, mihin jatkossa uralla suuntautuu. Myös Juha korostaa, että työtehtävien merkityksellisyys eli se, että tietää tekevänsä asioita, joille on selkeä tarve ja tavoite, antaa hyvää motivaatiota työtehtävien hoitamiseen. Molempien mukaan yleinen näkemys ja kokonaiskuva energia-alasta on selkeytynyt kesän aikana.

Kaikilla nuorilla miehillä opinnot jatkuvat syksyllä, osalla kokonaan etänä, osalla sekä etä- että lähiopetuksena.  Työtehtävät ovat kaikkien mielestä selkeyttäneet sekä mielikuvaa työelämästä että omia opinto- ja urasuunnitelmia. Kesätyökokemus on ollut ehdottomasti positiivisen latauksen puolella.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki