Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Sähköverkon valvonta ja käyttötoiminta siirtyneet Enerva Oy:lle 3.6.2020

Julkaistu 3.6.2020

Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n sähkönjakeluverkon valvonta ja käyttötoiminta siirtyivät sovitusti Enerva Oy:lle keskiviikkona 3.6.2020. Palveluiden siirron valmistelua on tehty vuoden ajan ja se on sujunut hyvin.

Toimintojen ja palveluiden siirto ei aiheuta mitään muutoksia sähköverkon asiakkaidemme palveluissa. Vikapalvelun numero, palveluajat, häiriökartan toiminnallisuus ja häiriöihin liittyvä asiakaspalvelu säilyvät ennallaan. Siirto ei myöskään vaikuta sähkönjakelun häiriötilanteisiin liittyvään asiakas- ja mediaviestintään.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n verkostourakoitsijoille on tiedotettu muutoksesta ja uusista toimintatavoista. 3.6. lähtien keskeytysjärjestelyt hoidetaan Enervan sivuston kautta. Verkon työkeskeytykset ja mm. helikopteriraivaus ovat kokonaan tauolla 1. – 7.6.2020 palveluiden siirron ja käynnistymisen rauhoittamiseksi.

Enerva Oy

Enerva Oy hoitaa omistajayhtiöidensä verkonvalvontaa ja -käyttöä keskitetysti. Valvottavan sähköverkon yhteinen pituus on noin 45 000 km ja verkkoasiakkaita on Enervan piirissä yhteensä noin 260 000. Yhtiön tehtävänä on turvata energian mahdollisimman keskeytyksetön jakelu ja tehostaa yhteistyömallin kautta mm. häiriönselvitystä.

Enerva Oy on ensimmäinen yhtiö Suomessa, joka toimii tällä palvelukokonaisuudella. Yhtiön omistavat infrapalveluita tuottava Elvera Oy sekä sähköverkkoyhtiöt Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy ja Järvi-Suomen Energia Oy.

Lisätietoja antavat
Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Saku Mässeli, puh. 0400 391410
Enerva Oy, toimitusjohtaja Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki