Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Porvoossa neuvoteltiin voimajohtohankkeen ja kevyen liikenteen väylän rakentamisen yhteensovittamisesta

Julkaistu 18.3.2020

Porvoossa neuvoteltiin 19.2.2020 useiden eri toimijoiden kesken suunnitteilla olevan Porvoo – Askola 110 kV voimajohdon ja kevyen liikenteen väylän rakentamisen yhteensovittamisesta. Neuvotteluissa olivat mukana Porvoon kaupunki, Porvoon Vesi, Uudenmaan ELY-keskus, Porvoon Sähköverkko Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy ja TLT-Building Oy.

Kokouksen tarkoituksena oli löytää ratkaisumalli Porvoo – Askola 110 kV voimajohdon toteutuksen ja Porvoon kaupungin / ELY-keskuksen tiesuunnitelmien suhteen. Tavoitteena on toteuttaa sähkönsiirtoyhteys yhteishankkeena Porvoon sähköasemalta Kerkkoontien risteykseen saakka maakaapelina. Mikäli yhteishanke saadaan vireille ja osapuolet siihen sitoutuvat, voidaan kustannuksia jakaa ja mahdollistaa sähkönsiirtoyhteys maakaapelina Kerkkoontielle saakka.

Kokouksessa todettiin tämänhetkinen tilanne kevyen liikenteen väylän suunnitelmien ja toteutuksen osalta:

  • Lakkapolku – Parikiventien välisen osuuden toteuttamisen aikataulu on avoin.
  • Parikiventie – Papinjärventie välisen osuuden rakentaminen alkaa vuonna 2021. Kyseisellä osuudella aiheuttaa haasteita vesihuoltoon liittyvä putkisto. Maakaapelia ja putkistoja ei käytännössä voida sijoittaa samaan kaivantoon.
  • Papinjärventie – Kerkkoontien jalankulku- ja polkupyörätien suunnittelua ei ole aloitettu ja toteutuksen ajankohta on avoin.

Porvoon kaupunki selvittää rahoitusmahdollisuuden nopeuttamista pyörätiehankkeen osalta ja aiheesta järjestetään tarvittaessa huhtikuussa uusi tapaaminen. Voimajohtohankkeen kannalta päätöksiä on tehtävä viimeistään toukokuun alussa 2020. Jo nyt Kymenlaakson Sähköverkko on joutunut lykkäämään Askolan sähkönjakeluun liittyviä kunnossapitotoimenpiteitä.

Porvoo-Askola 110 kV voimajohtohanke

Kymenlaakson Sähköverkko on toteuttamassa 110 kV voimajohtoa välille Porvoo-Askola. Sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi Kymenlaakson Sähköverkko Oy rakentaa kantaverkkoyhteyden Fingrid Oyj:n Porvoon 110 kV sähköasemalta Askolaan.

Askolan, Monninkylän ja Pukkilan sähköasemien syöttö tapahtuu nykyisin Mäntsälästä säteettäisellä 110 kV johdolla. Uudella johtoyhteydellä on suora, parantava vaikutus alueen asukkaiden ja yritysten sähkön toimitusvarmuuteen, koska em. sähköasemille on tällöin kaksi syöttösuuntaa.

Lisätietoja hankkeesta verkkosivuiltamme: Porvoo-Askola 110 kV voimajohtohanke

Lisätietoja

Tuomo Hakkarainen, tuomo.hakkarainen@ksoy.fi, puh. 05 7780 327
verkko-omaisuuden hallinta, yksikön päällikkö
Kymenlaakson Sähköverkko Oy

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki