Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Nyt voit tehdä kiireettömän vikailmoituksen verkossa

Julkaistu 8.1.2020

Sähkönjakelun häiriöistä voit aina ilmoittaa vikapalveluumme, joka palvelee vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden puhelimitse numerossa 05 778 0222.

Kiireettömistä vikatilanteista voit nyt ilmoittaa myös verkon kautta: vikailmoituslomake löytyy osoitteesta vikailmoitus.ksoy.fi  Lomakkeen kautta voi tehdä ilmoituksen kiireettömästä vikatilanteesta, kuten esimerkiksi sähkölinjaa uhkaavasta tai linjalla olevasta puusta. Lisäksi lomakesivustolla annetaan toimintaohjeita yleisimpiin sähkönjakelun häiriötilanteisiin.

Vikailmoituslomakkeella ilmoitetaan ensin vikakohteen sijainti ja sen jälkeen omat yhteystiedot sekä tarkemmat tiedot viasta. Lomakkeen yhteyteen voi liittää myös jpg tai png -muotoisia kuvia. Sähköverkon asiantuntijamme ottavat vikailmoituksen käsittelyyn ja ovat tarvittaessa yhteydessä asiasta tarkemmin.

Ennen ilmoituksen tekemistä on hyvä tarkastaa sähkönjakelun tilannekartasta alueesi sähkönjakelun tilanne ja kotona seuraavat asiat:

  • Tarkista sulaketaulun kaikki sulakkeet.
  • Tarkista, toimivatko sähkölaitteesi esim. toisessa huoneessa tai toisessa pistorasiassa. Jos toimivat, on vika todennäköisesti kiinteistön omissa laitteistoissa.
  • Tarkista, palavatko naapurissa valot ja toimivatko heillä sähköt normaalisti.
  • Toimivatko sähkölaitteet oudosti? Liian kirkkaat valot voivat johtua nollaviasta. Ilmoita tästä suoraan vikailmoitusilmoitusnumeroomme.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki