Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Linjoja pitkin -podcastissa keskustellaan energia-alan päivänpolttavista aiheista

Julkaistu 25.10.2021

Energia-ala on yhdessä pääroolissa, kun Suomea kehitetään vauhdilla hiilineutraaliksi yhteiskunnaksi. Elämme energiamurroksen aikaa samalla, kun sähkökulutus kasvaa. Ilmastonmuutos sekä energia-alan ratkaisut ovat päivittäisiä keskustelunaiheita.

Mitä tulevaisuuden sähköverkolta odotetaan? Entä miten verkkoyhtiöt voivat taata kestävän energian saannin tasapuolisesti kaikkialla Suomessa? Kestääkö sähköverkko lisääntyvän sähkönkulutuksen?

Linjoja pitkin on sähköverkkoyhtiöiden yhteinen podcast-sarja, jossa julkaistaan syksyllä 2021 yhteensä kuusi jaksoa. Kaksi ensimmäistä jaksoa on nyt kuunneltavissa. Podcastin juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen.

Podcastia toteuttavat Järvi-Suomen Energia, Kymenlaakson Sähköverkko, Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto ja Savon Voima Verkko.

Jakso 1: Kestääkö sähköverkko?

Kestääkö sähköverkko tulevaisuuden muutokset? Linjoilla ovat keskustelemassa Energiateollisuus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä sekä Savon Verkko Oy:n toimitusjohtaja Lauri Siltanen. Podcastin juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen.

Jakso 2: Tulevaisuuden mahdollistaja

Sähköverkkojen toimitusvarmuutta on parannettu suurilla investoinneilla, mikä on samalla nostanut verkkopalvelumaksuja. Kuinka parantunut toimitusvarmuus näkyy asiakkailla? Miten elokuussa 2021 voimaan tullut sähkömarkkinalaki vaikuttaa toimitusvarmuusinvestointeihin lähivuosina? Keskustelemassa Arto Rajala Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Jouni Pylvänäinen Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä.

Siirry kuuntelemaan podcastia

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki