Siirry sisältöön
Hae sivustolta

KSOY:n asiakaspalvelu ja yksityismyynti ovat sopeutuneet koronatilanteeseen hyvin

Julkaistu 19.5.2020

Kymenlaakson Sähkö siirtyi maaliskuussa pääasiassa etätöihin. Muutos oli suuri, mutta työskentely etätyöpisteissä on sujunut hyvin ja kaikissa organisaation yksiköissä töiden hoitaminen on jatkunut normaalisti. Seuraamme KSOY:ssä palveluiden laatumittareita jatkuvasti ja myös ne kertovat, että palveluiden taso ja laatu eivät ole koronaepidemian aikana heikentyneet, vaan osittain jopa parantuneet.

Haastattelimme muutamia henkilökunnan edustajia siitä, miten korona-aika on vaikuttanut työ- ja arkielämään. Nyt juttusarjassa on esillä KSOY:n asiakaspalvelu ja yksityismyynti.

Toimiston hiljaisuudessa kuulee omat ajatuksetkin

Heidi Käyhkö työskentelee myyntineuvottelijana ja on yksi niistä harvoista, jotka ovat koko epidemian ajan työskennelleet toimistolla. Heidi kertoo, että rauhallinen ja hiljainen ilmapiiri on toisaalta auttanut töihin keskittymistä ja toisaalta tuntuu, että toimistolla kuulee omat ajatuksetkin. – Asun pienessä asunnossa yksin, ja jos tekisin siellä myös töitä, niin uskoisin, että se olisi vaikuttanut enemmän töiden sujuvuuteen ja yleiseen jaksamiseen. Onneksi työnantaja ei ole kieltänyt toimistolla työskentelyä, vaikka suositus onkin tehdä etätöitä.  Asiakkaat eivät ole koronatilannetta juurikaan kommentoineet yhteydenotoissaan, hyvää terveyttä on toivoteltu enimmäkseen puolin ja toisin.
– Harmittaahan se, kun tauoilla tai lounaalla ei ole kahvihuoneessa ketään muita, eikä normaalia sosiaalista kanssakäymistä tule työpäivän aikana juuri lainkaan. Myös muussa arkielämässä muutoksia on ollut, kun urheiluharrastuksiin ei ole päässyt, eikä ole saanut tavata iäkkäitä läheisiä. Kesäkuun alusta Heidinkin tilanne muuttuu ja työt siirtyvät etäkonttorille asumisjärjestelyjen muutoksen myötä. – Toivon, että etätyötilanne menisi kuitenkin pian ohi ja voitaisiin taas kaikki palata toimistolle. On kiva, kun on aamuisin työpaikka, mihin lähteä.

Sosiaalisen kanssakäymisen kaipuuta ja yhteisiä viikkokatsauksia

Asiakaspalvelua ja yksityismyyntiä luotsaava myyntipäällikkö Minna Vuorinen vahvistaa, että työt ovat sujuneet etänä oikein mainiosti. Tekniikan kanssa on silloin tällöin haasteita, kun tarvittavissa toiminnoissa käytetään useita eri järjestelmiä. Mittareiden mukaan palveluiden laatu on kuitenkin säilynyt ennallaan tai osittain parantunut.

Esimiehen näkökulmasta etätöiden hallinnassa on ollut haasteellisinta yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunteen ylläpito. Ne ovat KSOY:n palvelutiimeillä vahva voimavara ja auttavat jaksamaan kiireisten ja hankalienkin hetkien ylitse. Minna on järjestänyt kaikille yhteisen viikkopalaverin joka viikko ja lisäksi pitänyt erikseen yhteyttä kaikkiin alaisiinsa henkilökohtaisesti. Sosiaalisen kanssakäymisen puute on kuitenkin se, mikä kaikissa keskusteluissa tulee esiin etätyön haittapuolena.
– Mielestäni myös innovatiivisuus kärsii etätyössä ja entistä helpommin syntyy lokeroitumista omiin oloihin. Päällimmäinen toiveeni on, että elo-syyskuussa pääsemme jälleen avaamaan toimipisteen ovet asiakkaille ja palamaan toimistolle töihin. Nähtäväksi jää, kuinka paljon asiakkaat siirtyvät käyttämään pysyvästi vain sähköisiä palveluita.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki