Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kesätyökokemukset auttoivat ratkaisemaan opintojen lopullisen suunnan

Julkaistu 29.7.2021

Juha Saxell opiskelee diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistossa Otaniemessä, ja on työskennellyt kuluvan kesän harjoittelijana Kymenlaakson Sähköverkko Oy:lla.

Juha kertoo, että työt lähtivät heti alusta mukavasti käyntiin mm. maasulkuvirtojen laskemisella ja ylipäänsä tutustumalla verkkotietojärjestelmään. Työtehtävät ovat kesän aikana olleet monipuolisia, ja myös käytännönläheisiä tehtäviä on löytynyt.
– Koulussa opittu teoreettinen pohja on hyvä apuväline käytännön oppimiseen, mutta työ tekijäänsä opettaa, ja kesän aikana onkin tullut opittua paljon enemmän uutta, kuin ehkä osasin odottaa.

Työkaverit ovat mukavia ja kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen, toimistolle on kiva mennä. Korona-aika on tietysti jonkin verran vaikuttanut työn tekemisen paikkoihin. Juha kertoo tehneensä töitä aluksi enemmän toimistolla, mutta viime aikoina työtehtävät ovat olleet sellaisia, että ne ovat hoituneet hyvin myös etänä.

Mielikuva kesästä tähän asti on hyvinkin positiivinen, ja työ nimenomaan sähköverkkojen parissa kiinnostaa Juhaa myös tulevaisuudessa. Opintosuunnitelmissa pääaine DI-vaiheen toteutukseen tuli valita heinäkuun alkuun mennessä. Kesätyökokemuksen perusteella valitsin pääaineekseni sähköenergiatekniikan, tarkoituksena lukea sähköjärjestelmät ja suurjännitetekniikka, Juha kertoo.

Kesäharjoittelun päättymisen jälkeen on tiedossa vapaata vielä muutaman viikon ajan ennen opintojen jatkumista.
– Tämän ajan koitan pyhittää harrastuksilleni, mökkeilylle ja kavereiden näkemiselle. Opinnot jatkuvat taas syksyllä, mutta ovat toivottavasti ohi jo kahden vuoden päästä. Vallitsevan tilanteen vuoksi taitaa suurin osa opinnoista olla etänä, mutta se selviää lopullisesti vasta syksymmällä.

Vaikka tänä kesänä vapaa-ajan määrä on jäänyt hieman vähäiseksi, on siihen mahtunut myös kuvan kaltaisia hetkiä. Nämä hetket ovat mainiota vastapainoa työlle, ja auttavat jaksamaan paremmin taas seuraavan viikon työtehtävien parissa.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki