Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energiansäästöviikon arvonta ja parhaat energiansäästövinkit

Julkaistu 18.10.2021

Energiansäästöviikkoa vietettiin 11.-17.10. Teemaviikko viestii meitä kaikkia koskettavista asioista: kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia.

Kysyimme asiakkailtamme ja seuraajiltamme, millä helpoilla jokapäiväisillä energiateoilla he ovat onnistuneet säästämään energiaa. Muutamia poimintoja on nähtävissä alla.
Arvoimme kaikkien vinkkinsä jättäneiden kesken 100 euron sähkölahjakortin. Tällä kertaa onnetar suosi Jaana Pyörälää. Paljon onnea!

Kootut energiansäästövinkit

”Sammutetaan valot huoneista joissa ei olla. Hehkulamput, loisteputket ja halogeenivalot vaihdettu led-valoihin sitä mukaa, kun vaihto ollut ajankohtainen.”

”Pyykinpesu- ja astianpesukoneet käymään vasta kun koko koneellinen on täynnä.”

”En tiskaa juoksevan veden alla.”

”Lämmitän asuntoani pääasiassa yösähköllä. Pidän verhot auki, jotta päivän aurinko pääsee lämmittämään taloa, saunon sähkösaunassa vain 3 x viikossa. Lämmitän tulisijoja 2 x viikossa ja lämmitysjärjestelmä ottaa talteen tuotetun lämmön (poistoilmalämpöpumppu). Sammutan valot huoneista, joissa en ole.”

”Jatkojohdossa on katkaisija. Tv, digi- ,modeemi- ja atk-laitteista katkaistaan virta kokonaan yön ajaksi.”

”Kesämökilläni on nyt toiminnassa Home Assistant, jonka avulla on automatisoitu esim sähkölämmitys. Pörssisähkön avulla voi nyt optimoida lämmmityksen. Lämmitetään enemmän yöaikaan kun pörssisähkö on halvempaa. Järjestelmällä voi myös välttää ”sudenkuopat”, kun voi kaupunkiasunnosta käsin varmistaa ettei mitään tarpeetonta sähkönkulutusta ole jäänyt päälle.”

”Energian säästäminen tehdään lähtökohtaisesti toimenpiteillä, jotka säästävät energiaa päivästä toiseen. Esimerkiksi valojen vaihtaminen led-valaisimiksi, lisäeristyksen asentaminen tai lämpöpumpun asennus. Meillä eneriaa säästetään myös jättämällä saunomimen kertaan per viikko.”

”Olen asennuttanut ilmalämpöpumpun sähkölämmitteiseen asuntooni. Patterien perusasetus on aika alhainen ja ilmalämpöpumppu vastaa pääasiassa lämmityksestä. Yöksi on helppo napsauttaa lämmitystä pari astetta viileämmälle.”

”En vetkuttele suihkussa.”

”Aurinkovalaisimet ulkona, tv, tietokone yms. sähkö päällä vain käytettäessä.
Saunaa lämmitetään vain reiluun 50 asteeseen, kiuas pois päältä kun mennään saunaan, hyvin riittää lämpö kahden aikuisen lyhyeen saunomiseen. Ilmalämpöpumppu ja takka. Uuniruokaa ja leipää tehdään kerralla isompi satsi.”

”Lattialämmitys vain tarvittavissa huoneissa käytännössä esim. märkätilat / pesuhuone.”

”Ruoanlaitossa katkaisen virran liedestä ja uunista ajoissa,jälkilämpö hyötykäyttöön.”

”Olen pudottanut makuuhuoneen lämpötilaa reippaasti. Jääkaappiin laitettavia ruokia jäähdytän ja peitän hyvin ennen jääkaappiin laittamista.”

”Villasukat jalkaan ja lämmintä vaatetta päälle niin tarkenee hieman viileämmässäkin huonelämpötilassa.”

Energiansäästöaiheisia videoita löydät Youtube -kanavaltamme (avautuu uuteen ikkunaan).

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki