Ohjeita tuotantolaitteiston hankintaan ja käyttöönottoon

Tuotantotehon mitoittaminen

Parhaan tuoton investoinnille saa silloin, kun tuotannon voi hyödyntää mahdollisimman hyvin omassa kiinteistössä. Jos olet Kymenlaakson Sähköverkon asiakas, voit selvittää Online-palvelustamme kiinteistösi päiväkulutusten tehot aurinkoisena vuodenaikana. Valitse paneeliteho näiden tehojen mukaan. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa tietojen etsimisessä.

Rakennus- tai toimenpidelupa

Selvitä tarvittavat lupa-asiat kuntasi rakennusvalvonnan kanssa.

Tuotantolaitteiston hankkiminen

Varminta on hankkia tuotantolaitteisto kotimaiselta alan toimijalta. Vältä ulkomailta ostamista, jos et voi olla täysin varma laitteiden laadusta. Mieti missä laitteisto voidaan huoltaa tai korjata, jos se vioittuu.

Ota yhteyttä liittymämyyntiimme

Saat tuotantolaitteiston käyttöönottoon liittyviä neuvoja ja opastusta. Asiantuntijamme neuvovat tarvittaessa myös teknisissä kysymyksissä. Samalla voit varmistaa tuotantolaitteistosi maksimikoon, sillä joissakin tapauksissa suositeltua suurempi tuotantoteho voi aiheuttaa häiriöitä sähköverkossa ja voi pudottaa laitteiston tuotannon suunniteltua pienemmäksi. Ota yhteyttä myös silloin, kun suunnittelet lisäpaneeleiden hankintaa. Liittymämyynnin yhteystiedot

Pyydä kirjalliset tarjoukset tuotantolaitteiston toimituksesta ja asennuksesta

Liitä tarjouspyyntöön mikrotuotantolaitteiston yleistietolomake. Näin varmistat, että laitteistosi voi liittää sähköverkkoon.

Laitteiston asentaminen

Varmista että asennuksen tehnyt sähköurakoitsija lähettää tuotannon liittämisen yleistietolomakkeen liittymämyyntiimme. Sen jälkeen voimme antaa luvan laitteiston käyttöönottoon. Pyydä urakoitsijalta opastusta ja ohjeet laitteiston toiminnasta ja käytöstä.

Tee sopimus tuotannon siirtämisestä sähköverkkoon

Kun olemme antaneet luvan laitteiston kytkentään, teemme kanssasi tuotannon siirtosopimuksen. Vaihdamme myös käyttöpaikallesi kaksisuuntaisen mittalaitteen. Näin saamme mitattua erikseen sekä verkosta otetun että sinne syötetyn sähkön. Mittarin vaihdosta emme peri erillistä maksua. Katso pientuotannon siirtohinnasto

Tee myyntisopimus tuotetulle sähkölle

Voit myydä tuottamasi sähkön kenelle sähkönmyyjälle tahansa. Ota yhteyttä valitsemaasi myyjään ja tee sopimus. Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa tuotantotiedot valitsemallesi myyjälle.

Tutustu Online asiointiimme

Voit seurata verkkoon siirrettyä sähkömäärää tunnin tarkkuudella Online–palvelussamme.

Lisätietoja Motivasta

Tekniset ohjeet

Verkkoon liitettävän tuotantolaitteiston tulee täyttää vaadittavat tekniset ominaisuudet. Tutustu urakoitsijapalvelumme ohjeisiin.