Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Arki virtaa -musaskaba

Kymenlaakson Sähkö etsi jo kolmatta kertaa energistä kesäbiisiä yhteistyössä Radio Kaakon ja AK Sound & Music Servicen kanssa. Vuoden 2023 Arki virtaa -musaskaba on päättynyt ja yleisö äänesti voittajaksi Hurman kappaleen Onnesta täyttyneet.

Arki virtaa -musaskaba on tarkoitettu sooloartisteille ja yhtyeille. Kilpaillijahaku oli käynnissä huhtikuun 2023 ajan, jonka jälkeen tuomaristo valitsi jatkoon kolme finalistia. Finalisteille tehtiin musiikkivideot ja yleisö äänesti voittajan 1.-12.6.2023 tältä sivulta löytyvällä äänestyslomakkeella. Kilpailun voittajaksi äänestettiin kotkalaislähtöinen iskelmäyhtye Hurma, joka saa 1500 euron rahapalkinnon, jutun KSOY:n asiakaslehteen sekä radiosoittoa Radio Kaakon taajuudella.

Muut finalistit olivat Mika Ruoppa Miehikkälästä ja Imppu Lahdesta.

Kilpailun järjestäjä 

Kilpailun järjestäjä: Kymenlaakson Sähkö Oy yhteistyössä Radio Kaakon ja AK Sound & Music Servicen kanssa. 

Myöhemmin tekstissä järjestäjä. 

Kilpailun kulku 

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä kilpailukappaleen äänitteen ja muut pyydetyt tiedot järjestäjän verkkosivulla www.ksoy.fi/musaskaba osallistumisaikana. Osallistumisaika alkaa 1.4.2023 ja päättyy 30.4.2023. 

Järjestäjän muodostama raati valitsee finaaliin kolme parasta kilpailukappaletta 3.5.2023 ja ilmoittaa valinnoista kilpailun osallistujille. 

Finalistit pääsevät tekemään kilpailukappale äänityksestään videonauhoituksen yhteistyössä AK Sound & Music Servicen kanssa 16.5.2023. Tuotetut videot asetetaan yleisöäänestykseen, jonka tulosten perusteella valitaan voittaja. Kaikki finalistit saavat käyttöoikeudet omaan videoonsa. 

Finaaliin päässeet musiikkivideot julkistetaan ja finaaliäänestys alkaa 1.6.2023. Äänestysaika päättyy 12.6.2023. Yleisö äänestää kilpailun voittajan tuomariston valitsemien finalistien joukosta. Äänestys tapahtuu järjestäjän verkkosivuilla osoitteessa www.ksoy.fi/musaskaba. Finalistit voivat aktivoida fanejaan äänestämään ja kampanjoida omissa kanavissaan. Äänestäjien kesken arvotaan 4 kpl 25 euron arvoisia Kotipizzan lahjakortteja. 

Äänestysajan päätyttyä tuomaristo vahvistaa voittajan laskettuaan äänet ja varmistettuaan äänten osallistumiskelpoisuuden. Voittaja julkistetaan Radio Kaakon radiolähetyksessä 14.6.2023 sekä Kymenlaakson Sähkön verkkosivuilla ja somekanavissa. 

Osallistumiskelpoisuus 

Kilpailu on tarkoitettu kaikille artisteille ja bändeille ja osallistuminen on maksutonta. Kilpailuun hyväksytään kaikki osallistumisaikana 1.-30.4.2023 ohjeiden mukaisen äänityksen ja muut pyydetyt tiedot Kymenlaakson Sähkölle toimittaneet artistit tai bändit. Osallistumisajan ulkopuolella saapuneita osallistumisia ei hyväksytä kilpailuun. Kilpailuun eivät ole osallistumiskelpoisia edellisten vuosien Arki virtaa –musaskaban voittajat tai järjestäjän/kilpailun yhteistyökumppaneiden henkilökuntaan kuuluvat tai heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt. Kilpailun järjestäjä ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista. 

Ohjeet äänitykselle 

Arki virtaa -musaskaba etsii energistä kesäbiisiä. Tyylilaji on vapaa. Artisti tai bändi lähettää kilpailuun äänitteen itse esittämästään musiikkikappaleesta. Kappale voi olla itse tehty tai cover, mutta se täytyy esittää kokonaisuudessaan itse. Äänityksen tulee olla esityskelpoinen. Jos kappaleessa on konemusiikkitausta, se täytyy olla erityisesti ko. kappaleeseen tehty eli esimerkiksi valmiita karaoketaustoja ei voi äänitteessä käyttää. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan esittäjän kappaletta, joka on jo julkaistu, levytetty tai jaossa kaupallisissa musiikkipalveluissa (mm. Spotify tai Youtube).  

Jos kilpailuun osallistunut kappale ei pääse finaaliin, esittäjä on vapaa julkaisemaan kappaleen kaupallisissa palveluissa. Finalistit voivat julkaista kappaleen kaupallisissa palveluissa aikaisintaan, kun finalistien kilpailuvideot on kilpailijan järjestäjän toimesta julkaistu. 

Äänitteen sisällön tulee noudattaa Suomen lakia, yleisten sosiaalisen median kanavien yhteisösääntöjä sekä olla hyvän maun mukainen. 

Osallistujat vastaavat itse kilpailuäänitteen mahdollisista äänityskustannuksista sekä siitä, että kilpailuosallistumiseen on kaikkien kappaleen ja äänityksen tuotantoon ja esittämiseen osallistuneiden luvat. Alaikäisillä tulee olla lupa huoltajilta. Äänite toimitetaan Kymenlaakson Sähkölle esimerkiksi piilotetun Youtube-videon linkkinä tai äänitiedostona. 

Finaalivideoiden kuvaukset

Kolme tuomariston finaaliin valitsemaa kilpailijaa kutsutaan finaalivideoiden kuvauksiin, jotka järjestetään AK Sound & Music Servicen toimesta 16.5.2023 Haminan Neuvottomassa. Osallistuja sitoutuu jo kilpailuun osallistuessaan tulemaan kutsuttaessa finaalivideon nauhoituksiin ennalta ilmoitettuna päivänä. Kuvaus toteutetaan ensisijaisesti playback-esityksen taltiointina, jossa musiikkiraitana käytetään kilpailijan äänitystä.

Kutsut lähetetään finaaliin valituille viikolla 18. Kilpailijat eivät saa korvauksia videon kuvauksiin osallistumisen mahdollisesti aiheuttamista kustannuksista (esim. matkat, ansioiden menetykset, soittimet, puvustus tms.) Kymenlaakson Sähkö kustantaa finaalikappaleen videotaltioinnin ja taltiointi tehdään AK Sound & Music Servicen toimesta ja tiloissa. Finalisti saa valmiin videon myös omaan käyttöönsä. Kymenlaakson Sähkö saa hyödyntää videota omassa markkinoinnissaan.  Mikäli emme tavoita finalistia tai finalisti on estynyt osallistumasta musiikkivideon nauhoituksiin, voidaan finaaliin järjestäjän harkinnan mukaan valita toinen kilpailija. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin esteiden sattuessa. 

Äänestämiskelpoisuus 

Finaalin voittaja valitaan yleisöäänestyksellä tuomariston valitsemien finalistien keskuudesta. Äänestyskelpoisia ovat kaikki Suomessa asuvat henkilöt, jotka ilmoittavat koko nimensä ja toimivan sähköpostiosoitteensa. Yksi henkilö saa äänestää finaalissa vain yhden kerran. Äänestystulos julistetaan, kun järjestäjä on tarkistanut äänten kelpoisuuden. Järjestäjä pidättää oikeuden hylätä sääntöjen vastaiset äänet. 

Palkinnot, arvonnan suorittamistapa ja ajankohdat 

Arki virtaa -musaskaban voittaja saa 1500 euron arvoisen palkkion. Palkkio on saajalleen verollista tuloa ja sen maksamista varten tarvitsemme palkinnon saajilta henkilötiedot tai vaihtoehtoisesti palkinnon vastaanottavan yrityksen tiedot. Lisäksi voittajakappale ja sen esittäjä/tekijä saa näkyvyyttä Kymenlaakson Sähkön ja Radio Kaakon viestintäkanavissa. Kaikki finalistit saavat käyttöönsä AK Sound & Music Servicen tekemän videon. Kilpailija vastaa kaikista kilpailuun osallistumiseen ja palkinnon hyväksymiseen mahdollisesti liittyvistä kustannuksista. 

Voittaja julkistetaan Radio Kaakon radiolähetyksessä 14.6. ja voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. 

Järjestäjällä on oikeus julkaista finalistien ja voittajien nimi, kilpailukappale ja kilpailijan esittely eri kanavissaan kuten asiakaslehdessä, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa ilman erillistä korvausta. Oikeudet musiikkiesitykseen pysyvät artistilla itsellään.  

Äänestäjien kesken arvotaan 4 kpl Kotipizzan lahjakortteja. 

Käyttöoikeudet 

Kilpailuun lähetettyjen äänitysten tekijänoikeudet säilyvät äänityksen/kappaleen tekijöillä. Finalistit saavat oman finaalivideon vapaaseen käyttöönsä. Myös järjestäjällä on käyttöoikeus esittää finaaliin osallistuneet videot sen omilla ja yhteistyökumppanien kanavilla, viestinnässä ja markkinoinnissa. Kilpailun järjestäjä ei maksa osallistujille erillisiä korvauksia videon tai kappaleen esittämisestä kanavissaan kilpailun yhteydessä. Järjestäjä hankkii Teostolta tavanomaiset luvat musiikin/videon esittämiseen kanavissaan. 

Kilpailun osallistujien tietojen käyttö 

Osallistumalla kilpailuun ja hyväksymällä kilpailun säännöt osallistuja hyväksyy, että järjestäjä tallentaa osallistujan kyselyssä antamat tiedot. Tietoja hyödynnetään Arkivirtaa -musaskaban järjestämiseksi ja markkinoimiseksi. Omat tietonsa voi myös pyytää poistamaan tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden ja toimintatapojen mukaisesti. Tietojen keräämisessä, tallentamisessa ja hyödyntämisessä noudatetaan yhtiön rekisteriselosteessa ja tietosuojaselosteessa kuvattuja periaatteita. 

Äänestäjien tietojen käyttö 

Äänestäjän tietoja käytetään vain äänestyksen ja siihen liittyvän arvonnan suorittamiseen. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Äänestäjien nimiä ei saateta kilpailijoiden tietoon. Mahdollisia vapaaehtoisia perusteluja voidaan käyttää anonyymisti kilpailun markkinoinnissa ja luovuttaa kilpailijoille. Omat tietonsa voi myös pyytää poistamaan tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden ja toimintatapojen mukaisesti. Tietojen keräämisessä, tallentamisessa ja hyödyntämisessä noudatetaan yhtiön rekisteriselosteessa ja tietosuojaselosteessa kuvattuja periaatteita. 

Kilpailun järjestäjän vastuu 

Kilpailun järjestäjän vastuu millä tahansa perusteella kaikkia kilpailun osanottajia kohtaan yleensä ei voi ylittää näissä virallisissa säännöissä mainitun palkinnon määrää ja arvoa. Voittajat vapauttavat kilpailun järjestäjän kaikesta vastuusta, joka voi aiheutua tai väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun tai palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Kaikki kilpailun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja kilpailun järjestäjän kilpailua koskevia päätöksiä. 

Musaskaban äänestys on päättynyt

Voittaja julkaistiin Radio Kaakon aamulähetyksessä 14.6. klo 9 ja myöhemmin samana päivänä tällä verkkosivulla sekä Kymenlaakson Sähkön ja yhteistyökumppanien somekanavissa.

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki