Aurinkosähköjärjestelmän rahoitus ja tuet

OP Rahoituksella maksat aurinkosähköjärjestelmän helposti osissa!

Sinulla on mahdollisuus hyödyntää aurinkosähköjärjestelmän hankintaan OP Rahoitusta. Ensimmäinen kuukausi on koroton ja kuluton, joten halutessasi voit maksaa koko luoton pois ilman kuluja jo ensimmäisellä laskulla.

 • Rahoitus 2 500–20 000 €.
 • Joustava takaisinmaksuaika.
 • Edullinen korko OP-prime + 6,95 %*.
 • Laskutuspalkkio 7 €/kk.
 • Kuukausi korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
 • Omistusoikeus siirtyy heti.
 • Ei käsirahaa.

Rahoituksen korot ovat verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.

*Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle on 8,74 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95%, (7,20 % 08/20), laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 945,62 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Tuet aurinkosähköjärjestelmän hankintaan

Aurinkopaneelit yleistyvät kotien ja yritysten katoilla nopealla tahdilla, ja moni laskee investoinnin kannattavuutta. Laskelmia tehdessä on hyvä muistaa, että kuluttaja voi saada aurinkopaneeleiden hankintaan kotitalousvähennystä ja yritykset energiatukea.

Kotitalousvähennys

Yksityishenkilö, joka teettää työtä kotona, omistus- tai vuokra-asunnossaan, kesämökillä tai vanhempiensa asunnolla, voi saada tänä vuonna (2021) teettämänsä työn osuudesta 40 % kotitalousvähennystä. Aurinkopaneelien asennus kuuluu vähennyksen piiriin. Kotitalousvähennystä haettaessa omavastuu on 100 euroa vuodessa, ja vähennyksen maksimimäärä on 2 250 euroa vuodessa henkilöä kohden. Puolisoiden maksimivähennys on yhteensä 4 500 euroa vuodessa.

Jos hankit aurinkopaneelijärjestelmän Kymenlaakson Sähköltä tänä vuonna, voit saada kotitalousvähennystä esimerkiksi seuraavasti:

 • 4,0 kWp:n verkkoon kytkettävä järjestelmä, sisältää 10 kpl paneeleita johtoineen ja tarvikkeineen, kolmivaiheinen invertteri käyttövalmiiksi asennettuna,
 • Kokonaishinta 6 750 €, josta työn osuus 1922 €
 • Kotitalousvähennystä 40 % arvonlisäverollisen työn osuudesta eli 768,80 € -100 € omavastuu = 668,80 €
 • Maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos ostat yritykseltä palveluja, jossa työn osuus on yhteensä
  5 875 euroa [(5 875 x 40 %) - 100) = 2 250].

ARA:n energia-avustukset

ARA myöntä energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020 -2022. Avustusta voivat hakea omakotitalot, taloyhtiöt ja ARA -yhteisöt, kun avustuksen myöntämisen ehdot täyttyvät.

Lisätietoa ARA:n sivuilta (aukeaa uuteen ikkunaan)

Energiatukea yrityksille

Aurinkopaneelit yleistyvät nopeasti myös yritysten ja yhteisöjen katoilla. Yritykset, kunnat tai muut yhteisöt voivat saada energiatukea investointi- ja kehittämishankkeisiin, jotka edistävät uusiutuvan energian tuotantoa tai käyttöä, edistävät energian säästöä, tehostavat energian tuotantoa tai käyttöä tai vähentävät energian tuotannon tai käytön ympäristöhaittoja. Energiatukea tulee hakea ennen hankkeen aloittamista. Uudet energiatukihakemukset tulee osoittaa Tekesille sähköistä asiointipalvelua käyttäen. Aurinkosähköinvestointeihin voi saada tukea 20 % (vuonna 2021). 

Lisätietoa Business Finlandin sivuilta (aukeaa uuteen ikkunaan)

Energiatukea maatiloille

Maatilan energiantuotannossa tarvittavat rakentamisinvestoinnit voivat kuulua energiatuen piiriin. Investointi on tukikelpoinen vain siltä osin, kuin energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa. Tuen määrä on 40 % hyväksyttävistä kustannuksista. Ennen tukipäätöstä aloitetuille toimenpiteille ei myönnetä investointitukea. Tukia haetaan sähköisen Hyrrä-palvelun kautta.

Lisätietoa Maaseutuviraston sivuilta (aukeaa uuteen ikkunaan)

Oma aurinko logo

Tee fiksu valinta!

Kysy hinta-arvio

tai ota yhteys omaaurinko@ksoy.fi
05 7780 500

Aurinkosähkö