• kädet_aurinko1

Aurinkosähköjärjestelmän rahoitus ja tuet

OP Rahoituksella maksat aurinkosähköjärjestelmän helposti osissa!

Sinulla on mahdollisuus hyödyntää aurinkosähköjärjestelmän hankintaan OP Rahoitusta. Ensimmäinen kuukausi on koroton ja kuluton, joten halutessasi voit maksaa koko luoton pois ilman kuluja jo ensimmäisellä laskulla.

• Rahoitus 1 000–30 000 €
• Ensimmäinen kuukausi ilman korkoa ja kulua
• Edullinen korko OP-prime + 6,95%. (KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko 10 000 € kertaluotolle 42 kuukauden laina-ajalla on 8,76 %, kun nimelliskorko on 7,30 %. Luottohinta on 11555,69€. (Tilanne 10/2017). Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki)
• Laskutuspalkkio 7 €/kk.
• Ei luotonperustamismaksua, ei uutta luottokorttia
• Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
 Rahoituksen korot ovat verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.
• Rahoitus kerryttää Osuuspankin omistajajäsenille OP-bonuksia.

Tuet aurinkosähköjärjestelmän hankintaan

Aurinkopaneelit yleistyvät kotien ja yritysten katoilla nopealla tahdilla, ja moni laskee investoinnin kannattavuutta. Laskelmia tehdessä on hyvä muistaa, että kuluttaja voi saada aurinkopaneeleiden hankintaan kotitalousvähennystä ja yritykset energiatukea.

Kotitalousvähennys

Yksityishenkilö, joka teettää työtä kotona, omistus- tai vuokra-asunnossaan, kesämökillä tai vanhempiensa asunnolla, voi saada tänä vuonna (2019) teettämänsä työn osuudesta 50 % kotitalousvähennystä. Aurinkopaneelien asennus kuuluu vähennyksen piiriin. Kotitalousvähennystä haettaessa omavastuu on 100 euroa vuodessa, ja vähennyksen maksimimäärä on 2 400 euroa vuodessa henkilöä kohden. Puolisoiden maksimivähennys on yhteensä 4 800 euroa vuodessa.

Jos hankit aurinkopaneelijärjestelmän Kymenlaakson Sähköltä tänä vuonna, voit saada kotitalousvähennystä esimerkiksi seuraavasti:

  • 3,24 kWp:n verkkoon kytkettävä järjestelmä, sisältää 12 kpl paneeleita johtoineen ja tarvikkeineen, kolmivaiheinen invertteri käyttövalmiiksi asennettuna,
  • Kokonaishinta 6200 €, josta työn osuus 1736 €
  • Kotitalousvähennystä 50 % arvonlisäverollisen työn osuudesta eli 868 € -100 € omavastuu = 768 €
  • Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos ostat yritykseltä palveluja, jossa työn osuus on yhteensä noin 5 000 euroa [(5 000 x 50 %) - 100) = 2 400].
Energiatukea yrityksille

Aurinkopaneelit yleistyvät nopeasti myös yritysten ja yhteisöjen katoilla. Yritykset, kunnat tai muut yhteisöt voivat saada energiatukea investointi- ja kehittämishankkeisiin, jotka edistävät uusiutuvan energian tuotantoa tai käyttöä, edistävät energian säästöä, tehostavat energian tuotantoa tai käyttöä tai vähentävät energian tuotannon tai käytön ympäristöhaittoja. Energiatukea tulee hakea ennen hankkeen aloittamista. Vuonna 2017 uudet energiatukihakemukset tulee osoittaa Tekesille sähköistä asiointipalvelua käyttäen. Aurinkosähköinvestointeihin voi saada tukea 25 %. Lisätietoa businessfinland.fi >>

Energiatukea maatiloille

Maatilan energiantuotannossa tarvittavat rakentamisinvestoinnit voivat kuulua energiatuen piiriin. Investointi on tukikelpoinen vain siltä osin, kuin energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa. Tuen määrä on 40 % hyväksyttävistä kustannuksista. Ennen tukipäätöstä aloitetuille toimenpiteille ei myönnetä investointitukea. Tukia haetaan sähköisen Hyrrä-palvelun kautta. Lisätietoa Maaseutuviraston sivuilta >>

Oma aurinko logo

Tee fiksu valinta!

Kysy hinta-arvio

tai ota yhteys omaaurinko@ksoy.fi
05 7780 500

Aurinkosähkö